Bikefitting

Zit jij correct op jouw fiets? Dan verminder je de kans op het ontstaan van blessures of klachten en vergroot je jouw individuele sportprestaties.
Zorgoplossingen: Bikefitting

Voor wie is bikefitting geschikt?

Voor iedere fietser, op zowel amateur- als professioneel niveau, die meer uit zijn trainingen wil halen, een hoger doel voor ogen heeft of wellicht klachten heeft tijdens of na het uitvoeren van zijn sport.

Bikefitting in 4 stappen

Afspraak plannen

Je kan ons makkelijk bereiken voor het plannen van een afspraak. We zorgen voor een goede afstemming tussen jou en jouw begeleider.

Intake

Tijdens de intake voor bikefitting staat jouw individuele situatie centraal. We bespreken jouw doelen, medische geschiedenis en eventuele beperkingen. Op basis hiervan en een eventueel lichamelijk onderzoek zal er samen gekeken worden naar de huidige instellingen van jouw fiets.

Bikefitting

Tijdens de bikefitting wordt er samen gekeken naar jouw ideale fietspositie om zo de meest optimale prestatie uit jou en je fiets te halen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een fysieke screening en een bewegingsanalyse met behulp van videoanalyse.

Nazorg

Na het instellen van jouw ideale fietspositie zullen jij en je begeleider nog een evaluatiemoment hebben om de resultaten van de bikefitting te bespreken.

Voor wie?

Voor iedere fietser, op zowel amateur- als professioneel niveau, die meer uit zijn trainingen wil halen, een hoger doel voor ogen heeft of wellicht klachten heeft tijdens of na het uitvoeren van zijn sport.

Kosten

De kosten voor de bikefitting vind u op de onze tarievenpagina.

Vakbekwaamheid

Na zijn opleiding tot sportfysiotherapeut heeft hij een aanvullende cursus gevolgd voor het afnemen van de bikefitting. Daarnaast heeft hij vele jaren ervaring in het mountainbiken, met 6 nationale titels als gevolg.

Hier staan we voor!

Team Fysiotherapie Woudrichem
Toegankelijk

We staan open voor iedere hulpvraag, van eenvoudig tot en met complexe gezondheidsproblemen.

Deskundig

Ieder van ons blijft zich continu verdiepen in het vakgebied met als doel jou zo optimaal mogelijk te kunnen helpen.

Persoonlijk

Op een begripvolle en begrijpelijke manier begeleiden en ondersteunen we bij jouw herstelproces. Daarbij houden we rekening met jouw vragen en wensen.

Fysiotherapie Woudrichem