MamaFit

Het krijgen van een kindje is een van de mooiste dingen in het leven, maar het kost veel energie. Daarom is het erg belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en zo fit mogelijk te zijn! MamaFit is een actieve cursus speciaal voor jou in de herstelperiode na de bevalling. Tijdens de MamaFit lessen train je onder professionele begeleiding in een groep. Het programma is specifiek samengesteld zodat jij op jouw eigen niveau wekelijks kunt werken aan jouw algehele conditie, spierkracht, bekkenbodemfunctie en houding. Gun jezelf een moment voor jezelf en werk aan jouw fitheid!
Zorgoplossingen: Mamafit

Wanneer naar Mamafit?

Na de bevalling kun je starten na 6 tot 8 weken. Als je weer zin hebt om te komen sporten, begin je eerst bij MamaFit indoor. In deze actieve lessen krijg je oefeningen om jouw conditie en kracht te trainen en te ontspannen. Zodra jouw basisconditie en kracht voldoende zijn opgebouwd, kun je ervoor kiezen om na 6 weken door te stromen naar MamaFit outdoor. In deze lessen wordt de intensiteit opgebouwd, waardoor de overgang naar jouw voormalige sport gemakkelijker is. Je kunt blijven trainen tot 9 maanden na de bevalling. Zo kun jij blijven trainen zolang jij het nodig vindt.

Hoe ziet de MamaFit cursus eruit?

MamaFit Indoor

De cursus bestaat uit actieve lessen waarbij we gebruik maken van fitnessapparatuur, klein oefenmateriaal en muziek. De focus ligt vooral op conditie, spierversterking, coördinatie en stabilisatie.

MamaFit Indoor lessen

De lessen hebben een vaste opbouw. We beginnen met een warming-up en lichte fitheidstraining om jouw conditie zo optimaal mogelijk te houden. Daarna richten we ons op versterking en coördinatie van diverse spieren. Hierbij besteden we speciale aandacht aan het bekken- en bekkenbodemgebied.

MamaFit Indoor extra

Daarnaast besteden we aandacht aan ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Tijdens de lessen leren we je goede tiltechnieken voor het tillen van je baby. Daarnaast word je goed begeleid bij jouw uitdaging om weer in vorm te komen!

MamaFit Outdoor

Na minimaal 6 weken MamaFit Indoor mag je starten bij MamaFit Outdoor. Deze lessen vinden allemaal buiten plaats. Hier trainen we jouw conditie en kracht verder, zodat je weer net zo fit wordt (of zelfs fitter) als voor je zwangerschap. Hierdoor kun je gemakkelijker doorstromen naar de sport die je voorheen beoefende.

Voor wie?

Voor vrouwen die net moeder zijn geworden. Je kunt beginnen 6 tot 8 weken na de bevalling en doorgaan tot 9 maanden na de bevalling.

Kosten

De kosten bedragen €47 per maand. Voor een halve maand is het €23,50. Vaak worden de kosten vergoed door de zorgverzekeraar.

Vakbekwaamheid

Onze fysiotherapeuten die deze cursus geven, hebben allemaal een opleiding gevolgd bij YVLO. Deze organisatie heeft samen met het NVFB ZwangerFit ontwikkeld.

Hier staan we voor!

Team Fysiotherapie Woudrichem
Toegankelijk

We staan open voor iedere hulpvraag, van eenvoudig tot en met complexe gezondheidsproblemen.

Deskundig

Ieder van ons blijft zich continu verdiepen in het vakgebied met als doel jou zo optimaal mogelijk te kunnen helpen.

Persoonlijk

Op een begripvolle en begrijpelijke manier begeleiden en ondersteunen we bij jouw herstelproces. Daarbij houden we rekening met jouw vragen en wensen.

Fysiotherapie Woudrichem