Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op het onderzoeken en behandelen van problemen met de beweeglijkheid van de wervelkolom of andere gewrichten. Als het bewegen van een gewricht pijnlijk of moeilijk is, heeft dit invloed op je houding en de beweging van je hele lichaam. De manueel therapeut onderzoekt de functie van de gewrichten en de samenhang ertussen. Ze zoeken naar verbanden die de klachten kunnen veroorzaken. Het doel van manuele therapie is om de gevonden bewegingsproblemen op te lossen, zodat de gewrichten beter kunnen functioneren.
Zorgoplossingen: Manuele Therapie

Wanneer naar de manueel therapeut?

De meest voorkomende klachten die een manueel therapeut behandelt, zijn:

  • Lage rugklachten, mogelijk met pijn die uitstraalt naar de benen
  • Nekklachten, mogelijk met pijn die uitstraalt naar de armen
  • Bovenrugklachten, mogelijk in combinatie met rib- en borstpijn
  • Schouderklachten
  • Hoofdpijnklachten
  • Duizeligheid
  • Kaakklachten
  • Heupklachten
  • Scoliose

Manuele therapie in 4 stappen

Afspraak plannen

Je kan ons makkelijk bereiken voor het plannen van een afspraak. We zorgen voor een goede afstemming tussen jou en de meest geschikte behandelaar.

Onderzoek

Onze manueel therapeut stelt je eerst vragen: wanneer heb je pijn, wanneer nemen klachten toe en wanneer nemen ze af? Daarna volgt een lichamelijke screening. De fysiotherapeut kijkt daarbij naar je houding en beweging van je gewrichten.

Behandeltraject

Verschillende manuele technieken worden toegepast om jouw klachten te verlichten en jouw herstel te bevorderen. Denk hierbij aan mobilisaties, manipulaties en specifieke oefentherapie. Je wordt actief betrokken bij het behandelproces.

Nazorg

Na de behandeling is nazorg van groot belang. Onze manueel therapeut zal jou advies en begeleiding bieden om te zorgen dat de behaalde resultaten behouden blijven. Je kunt altijd bij ons terecht met vragen of voor het maken van een nieuwe afspraak.

Voor wie?

In principe kan iedereen terecht bij een manueel therapeut. Je hebt geen verwijzing van een arts nodig. Tijdens het onderzoek beoordeeld de therapeut of manuele therapie de juiste behandeling is voor jouw klachten.

Kosten

Voor minderjarigen wordt manuele therapie vergoed via de basisverzekering. Voor personen boven de 18 jaar is een aanvullende verzekering nodig om in aanmerking te komen voor vergoeding.

Vakbekwaamheid

Onze manueel therapeut is een fysiotherapeut die na de opleiding voor fysiotherapie een masteropleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Manueel therapeuten zijn geregistreerd in het kwaliteitsregister Fysiotherapie en lid van de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie.

Hier staan we voor!

Team Fysiotherapie Woudrichem
Toegankelijk

We staan open voor iedere hulpvraag, van eenvoudig tot en met complexe gezondheidsproblemen.

Deskundig

Ieder van ons blijft zich continu verdiepen in het vakgebied met als doel jou zo optimaal mogelijk te kunnen helpen.

Persoonlijk

Op een begripvolle en begrijpelijke manier begeleiden en ondersteunen we bij jouw herstelproces. Daarbij houden we rekening met jouw vragen en wensen.

Fysiotherapie Woudrichem