Medische fitness

Binnen Fysiotherapie Woudrichem kan je werken aan je algehele vitaliteit. Medische fitness biedt je de mogelijkheid het positieve effect van bewegen te ervaren in een energieke en sociale omgeving. Er wordt getraind in kleine groepen en altijd onder persoonlijke en deskundige begeleiding van een van onze fysiotherapeuten.
Zorgoplossingen: Medische Fitness

Wanneer biedt medische fitness uitkomst?

Een gebrek aan beweging speelt vaak een grote rol bij het ontstaan van lichamelijke klachten en aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, diabetes en overgewicht. Als jij niet genoeg beweegt, kan dit negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid.

Fysiotherapie Woudrichem biedt jou de mogelijkheid om de positieve effecten van beweging te ervaren in een energieke en sociale omgeving. Je traint in kleine groepen en altijd onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Medische fitness in vier stappen

Afspraak plannen

Je kan ons makkelijk bereiken voor het plannen van een afspraak. We zorgen voor een goede afstemming tussen jou en de meest geschikte behandelaar.

Intake

Tijdens jouw intake voor medische fitness staat jouw individuele situatie centraal. We bespreken jouw doelen, medische geschiedenis en eventuele beperkingen. Op basis hiervan stellen we een persoonlijk trainingsprogramma op dat veilig en effectief is voor jou.

Trainingstraject

Tijdens medische fitness werk je onder begeleiding van een van onze fysiotherapeuten aan het verbeteren van jouw fitheid, kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit. Het programma omvat cardio, krachttraining, functionele bewegingen en stretching, aangepast aan jouw doelen en mogelijkheden.

Nazorg

Na het behalen van jouw doelen is nazorg belangrijk om jouw resultaten te behouden en verder te groeien. We bieden advies, ondersteuning en eventuele vervolgprogramma’s. Samen stellen we een onderhoudsprogramma op om een gezonde en actieve levensstijl op lange termijn te behouden.

Voor wie?

Medische fitness is geschikt voor iedereen die op een verantwoorde manier aan zijn of haar gezondheid wil werken. Het kan dienen als vervolg op een fysiotherapeutische behandeling, als opbouw naar het hervatten van sport na een blessure, of als preventieve maatregel om toekomstige klachten te voorkomen.

Daarnaast bieden we speciale cursussen aan, genaamd ZwangerFit en MamaFit, voor zwangere vrouwen en net bevallen vrouwen.

Kosten

De kosten voor medische fitness vind je op onze tarievenpagina.

Vakbekwaamheid

Medische fitness valt binnen het vakgebied en de expertise van onze fysiotherapeuten. Het wordt beschouwd als een paramedische behandeling en valt onder de BIG-registratie en de richtlijnen van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie.

Hier staan we voor!

Team Fysiotherapie Woudrichem
Toegankelijk

We staan open voor iedere hulpvraag, van eenvoudig tot en met complexe gezondheidsproblemen.

Deskundig

Ieder van ons blijft zich continu verdiepen in het vakgebied met als doel jou zo optimaal mogelijk te kunnen helpen.

Persoonlijk

Op een begripvolle en begrijpelijke manier begeleiden en ondersteunen we bij jouw herstelproces. Daarbij houden we rekening met jouw vragen en wensen.

Fysiotherapie Woudrichem