Nationale Diabetes Challenge

Meer dan 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes. Daarmee is diabetes een van de meest voorkomende chronische ziekten in Nederland. Er zijn naar schatting ook nog eens 1,1 miljoen Nederlanders met een grotere kans om diabetes type 2 te ontwikkelen. En de aantallen groeien dagelijks.De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een beweegprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Deelnemers wandelen ongeveer 20 weken lang één keer per week in eigen buurt. Zij worden hierbij begeleid door een professional uit de zorg, sport en/of welzijn.
Zorgoplossingen: Nationale Diabetes Challenge

Voor wie is de Nationale Diabetes Challenge geschikt?

  • Voor iedereen met diabetes
  • Voor iedereen met een verhoogd risico op diabetes
  • Iedereen kan meedoen, op zijn eigen niveau

Nationale Diabetes Challenge Altena in 4 stappen

Aanmelding

Je kan ons makkelijk bereiken voor het plannen van een intake. We zorgen voor een goede afstemming tussen jou en je begeleider.

Intake

Tijdens de intake wordt er gekeken naar jouw wensen en ideeën met betrekking tot de deelname aan de NDC. Samen met jouw begeleider wordt er een keuze gemaakt in welke groep in de gemeente Altena je het beste kan starten.

Challenge

20 Weken wandelinterventie van begin mei t/m 28 september 2024, waarbij iedereen op zijn/haar eigen niveau kan meedoen.

Nazorg

Na afloop van de challenge zal er met jouw begeleider een evaluatie plaatsvinden en is er de mogelijkheid om tijdens het NDC Festival in Arnhem op 28 september 2024 feestelijk af te sluiten.

Voor wie?

Voor iedereen met diabetes of een verhoogd risico op diabetes.

Kosten

De gemeente Altena ondersteunt de Nationale Diabetes Challenge. Hierdoor kunnen de kosten voor de deelnemers beperkt blijven tot een kleine bijdrage.

Vakbekwaamheid

Onze sportfysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met diabetes en is aangesloten bij de Bas van de Goor Foundation.

Hier staan we voor!

Team Fysiotherapie Woudrichem
Toegankelijk

We staan open voor iedere hulpvraag, van eenvoudig tot en met complexe gezondheidsproblemen.

Deskundig

Ieder van ons blijft zich continu verdiepen in het vakgebied met als doel jou zo optimaal mogelijk te kunnen helpen.

Persoonlijk

Op een begripvolle en begrijpelijke manier begeleiden en ondersteunen we bij jouw herstelproces. Daarbij houden we rekening met jouw vragen en wensen.

Fysiotherapie Woudrichem