Sportfysiotherapie

Onze sportfysiotherapeut richt zich op sporters van elk niveau, van beginners tot gevorderden. De therapeut is gespecialiseerd in het behandelen van sportblessures en richt zich op preventie en voorlichting.
Sportfysiotherapie Fysiotherapie Woudrichem

Wanneer is sportfysiotherapie geschikt?

Sporten en bewegen is gezond en leuk. Niets is vervelender dan tijdens het sporten een blessure op te lopen. Onze sportfysiotherapeut heeft veel ervaring in het behandelen blessures aan de knie, enkel, rug of schouder en het helpen voorkomen ervan.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Spierblessures
  • Peesproblematiek
  • Botvliesontsteking
  • Hielspoor
  • Meniscusproblematiek
  • Groeipijn

Sportfysiotherapie in vier stappen

Afspraak plannen

Je kan ons makkelijk bereiken voor het plannen van een afspraak. We zorgen voor een goede afstemming tussen jou en de meest geschikte behandelaar.

Onderzoek

Tijdens het onderzoek staat jouw sportgerelateerde blessure of klacht centraal. We bespreken jouw sportactiviteiten, medische geschiedenis en doelen om een persoonlijk behandelplan op te stellen dat jouw herstel en sportprestaties bevordert.

Behandeltraject

Het behandeltraject omvat specifieke oefentherapie, mobilisatietechnieken en functionele training, gericht op het versterken van spieren, verbeteren van bewegingspatronen en het herwinnen van jouw sportieve vaardigheden.

Nazorg

Ben je hersteld van jouw blessure dan is nazorg van belang. We bieden begeleiding en ondersteuning bij het geleidelijk hervatten van jouw sportactiviteiten, stellen een preventief trainingsprogramma op en geven advies over blessurepreventie. Alles ter bevordering van jouw duurzame sportieve succes.

Voor wie?

Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die willen beginnen met sporten of na een ziekte of blessure weer aan het werk willen en/of willen gaan sporten.

Daarnaast begeleidt en adviseert de sportfysiotherapeut sporters (zowel recreatief als professioneel) om hun prestaties te verbeteren, zodat ze op het gewenste niveau kunnen presteren. Tevens speelt blessure-preventie een belangrijke rol. De sportfysiotherapeut zal deskundig advies en begeleiding bieden op het gebied van het voorkomen van sportblessures.

Naast fanatieke sporters behandelt de sportfysiotherapeut kwetsbare groepen, zoals ouderen en kinderen. Bij hen wordt sport gebruikt als onderdeel van de therapie.

Kosten

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie en de kosten hiervoor vallen onder de aanvullende verzekering.

Vakbekwaamheid

Na de opleiding voor fysiotherapie heeft de sportfysiotherapeut een aanvullende masteropleiding gevolgd voor sportfysiotherapie. Sportfysiotherapeuten zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Fysiotherapie.

Hier staan we voor!

Team Fysiotherapie Woudrichem
Toegankelijk

We staan open voor iedere hulpvraag, van eenvoudig tot en met complexe gezondheidsproblemen.

Deskundig

Ieder van ons blijft zich continu verdiepen in het vakgebied met als doel jou zo optimaal mogelijk te kunnen helpen.

Persoonlijk

Op een begripvolle en begrijpelijke manier begeleiden en ondersteunen we bij jouw herstelproces. Daarbij houden we rekening met jouw vragen en wensen.

Fysiotherapie Woudrichem