Valpreventie

Elke vijf minuten belandt er een 65-plusser op de spoedeisende hulp na een valpartij, 33 procent van de 65-plussers komt jaarlijks ten val en 58 procent hield er een fractuur aan over. Fysiotherapeuten in Altena hebben de handen ineen geslagen om binnen de gemeente het aantal valpartijen onder ouderen effectief aan te pakken. Verspreid over de gemeente Altena wordt de cursus Vallen Verleden Tijd gegeven. Dit valpreventieprogramma is een door het RIVM erkend programma dat het aantal valpartijen met 46 procent kan verminderen
Zorgoplossingen: Valpreventie

Wanneer is de valpreventiecursus geschikt voor mij?

  • Als u ouder bent dan 65 jaar
  • U kunt een kwartier lopen zonder hulpmiddel
  • U bent angstig om te vallen
  • U bent eerder gevallen

Valpreventie in 4 stappen

Aanmelden

Aanmelden voor deze cursus kunt u bij Fysiotherapie Andel op telefoonnummer 0183-441681 op werkdagen tussen 9.00 – 12.00 uur.

Intake

Tijdens de intake wordt er aan de hand van een vragenlijst en een aantal fysieke testvormen gekeken of u in aanmerking komt voor deelname aan de cursus.

Cursus

De cursus omvat onder andere een obstakelparcours, een sport- en spelvorm en worden u diverse valtechnieken aangeleerd.

Evaluatie

Na afloop van de cursus vind er een evaluatie plaats waarbij de uitkomsten van de intake, het gevolgde programma en adviezen voor de toekomst besproken worden.

Voor wie?

Speciaal bedoeld voor de 65-plusser die zonder hulpmiddel een kwartier kan lopen.

Kosten

Vanaf dit kalenderjaar wordt de valpreventie vanuit de overheid gefinancierd en de gemeente Altena ondersteunt dit initiatief van harte.

Vakbekwaamheid

Fysiotherapeuten die deze cursus geven hebben de opleiding “Vallen verleden tijd”  gevolgd en zijn aangesloten bij Valpreventie Altena.

Hier staan we voor!

Team Fysiotherapie Woudrichem
Toegankelijk

We staan open voor iedere hulpvraag, van eenvoudig tot en met complexe gezondheidsproblemen.

Deskundig

Ieder van ons blijft zich continu verdiepen in het vakgebied met als doel jou zo optimaal mogelijk te kunnen helpen.

Persoonlijk

Op een begripvolle en begrijpelijke manier begeleiden en ondersteunen we bij jouw herstelproces. Daarbij houden we rekening met jouw vragen en wensen.

Fysiotherapie Woudrichem