ZwangerFit

Een zwangerschap is een prachtige, nieuwe en spannende periode in je leven. Er groeit een baby in je buik en er wordt veel van je lichaam gevraagd. Veel vrouwen stoppen met sporten als ze zwanger zijn, maar het is juist belangrijk om zo fit en gezond mogelijk te blijven.
Zwangerfit Fysiotherapie Woudrichem

Wanneer is ZwangerFit geschikt?

ZwangerFit is een actieve cursus voor vrouwen tijdens hun zwangerschap en het herstel na de bevalling. Tijdens de ZwangerFit lessen train je gedurende jouw zwangerschap onder professionele begeleiding in een groep. Het programma is speciaal samengesteld, zodat jij op jouw eigen niveau wekelijks kunt werken aan jouw algehele conditie, spierkracht en functie van de bekkenbodem en houding.

Vanaf wanneer kun je beginnen met ZwangerFit?
In de 12e week van de zwangerschap kun je starten met de cursus. Tot aan de bevalling wordt er wekelijks getraind. Het voordeel van vroeg beginnen in de zwangerschap is dat jouw fitheid en spierkracht langer behouden blijven, en je al snel gerichte training kunt doen voor de bekken- en bekkenbodemspieren.

Hoe ziet de ZwangerFit cursus eruit?

ZwangerFit Indoor

De cursus bestaat uit actieve lessen waarbij we gebruik maken van fitnessapparatuur, klein oefenmateriaal en muziek. De focus ligt vooral op conditie, spierversterking, coördinatie en stabilisatie.

ZwangerFit Indoor lessen

De lessen hebben een vaste opbouw. We beginnen met een warming-up en lichte fitheidstraining om jouw conditie zo optimaal mogelijk te houden. Daarna richten we ons op versterking en coördinatie van diverse spieren. Hierbij besteden we speciale aandacht aan het bekken- en bekkenbodemgebied.

ZwangerFit Indoor extra

Daarnaast besteden we aandacht aan ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

ZwangerFit Outdoor

Na minimaal 6 weken ZwangerFit Indoor mag je starten bij ZwangerFit Outdoor. Deze lessen vinden allemaal buiten plaats. Hier trainen we jouw conditie en kracht verder.

Voor wie?

Zwangerfit is een actieve cursus voor vrouwen die tijdens de zwangerschap willen werken aan de algehele conditie, spierkracht en functie van bekkenbodem en houding. We bieden je door middel van onze partnerlessen de mogelijkheid om samen met jouw partner deel te nemen. Zodat je met je partner als team de bevalling ingaat en jouw partner weet op welke wijze jij ondersteund kan worden.

Kosten

De kosten bedragen €47 per maand. Voor een halve maand is het €23,50. Deze kosten worden vaak vergoed door de zorgverzekeraar.

Vakbekwaamheid

Fysiotherapeuten die deze cursus mogen geven, hebben allemaal een opleiding gevolgd bij YVLO.

Hier staan we voor!

Team Fysiotherapie Woudrichem
Toegankelijk

We staan open voor iedere hulpvraag, van eenvoudig tot en met complexe gezondheidsproblemen.

Deskundig

Ieder van ons blijft zich continu verdiepen in het vakgebied met als doel jou zo optimaal mogelijk te kunnen helpen.

Persoonlijk

Op een begripvolle en begrijpelijke manier begeleiden en ondersteunen we bij jouw herstelproces. Daarbij houden we rekening met jouw vragen en wensen.

Fysiotherapie Woudrichem