Zwangerschap

Het is belangrijk om je conditie op pijl te houden tijdens de zwangerschap. Niet alleen geeft dat meer energie, waardoor je je fit en gezond voelt, het is ook nog eens een mooie voorbereiding op de bevalling. Want hoe je het ook wendt of keert de bevalling is een flinke uitputtingsslag. Daarnaast is het, wanneer je fit bent, makkelijker om weer in vorm te komen als de baby er eenmaal is. Natuurlijk spelen daarin meerdere factoren mee. Gezond eten en ontspannen is minstens zo belangrijk.
Zwangerschap Fysiotherapie Woudrichem

De voordelen van fysiotherapie tijdens de zwangerschap

Fysiotherapie tijdens de zwangerschap biedt talloze voordelen. Het kan helpen bij het verminderen van zwangerschapsgerelateerde pijnklachten, zoals rugpijn en bekkenpijn, door middel van specifieke oefeningen en behandelingen. Daarnaast kan het bijdragen aan het versterken van de spieren in de rug en het bekken, wat de stabiliteit en mobiliteit bevordert.

Onze fysiotherapeuten kunnen bovendien waardevol advies geven over je houding, beweging en het voorkomen van blessures tijdens de zwangerschap. Door middel van fysiotherapie kunnen zwangere vrouwen hun lichaam beter ondersteunen en comfortabeler door deze bijzondere periode gaan.

Begeleiding bij zwangerschap in 4 stappen

Afspraak plannen

Je kan ons makkelijk bereiken voor het plannen van een afspraak. We zorgen voor een goede afstemming tussen jou en de meest geschikte behandelaar.

Onderzoek

Bij het onderzoek bekijkt onze fysiotherapeut welke oefeningen het meest geschikt zijn voor jouw lichaam.

Behandeltraject

Voor zwangere vrouwen vormen sport en fysiotherapie een goede combinatie. Vooral de rug en het bekken kunnen baat hebben bij versterking. Door specifieke spiertraining in het lage rug- en bekkengebied kunnen zwangerschapsgerelateerde pijnklachten verminderd of zelfs voorkomen worden.

Nazorg

Voor degenen die na de bevalling weer willen gaan sporten, bieden we de cursus MamaFit aan. Tijdens deze cursus doe je oefeningen die zich voornamelijk richten op het versterken van het lage rug- en bekkengebied. Je conditie en spierkracht worden elke les geleidelijk opgebouwd.

Hier staan we voor!

Team Fysiotherapie Woudrichem
Toegankelijk

We staan open voor iedere hulpvraag, van eenvoudig tot en met complexe gezondheidsproblemen.

Deskundig

Ieder van ons blijft zich continu verdiepen in het vakgebied met als doel jou zo optimaal mogelijk te kunnen helpen.

Persoonlijk

Op een begripvolle en begrijpelijke manier begeleiden en ondersteunen we bij jouw herstelproces. Daarbij houden we rekening met jouw vragen en wensen.

Fysiotherapie Woudrichem